Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
El Quseir: Algemeen
El Quseir:

El Quseir is een rustig stadje halverwege de bekende Egyptische vakantieoorden Hurghada en Marsa Alam en is tot nu toe redelijk gespaard gebleven van het massatoerisme, maar daar komt langzaamaan verandering in wegens het grote aantal toeristische troeven dat deze badplaats te bieden heeft.

Als voornaamste natuurlijk het ideale woestijnklimaat dat het hele jaar door aangename temperaturen en vele uren zon garandeert, maar vooral de Rode Zee met haar warm water en prachtige ongerepte koraalriffen is een echte topattractie. De prachtige landschappen van het omringende woestijngebied zijn ook meer dan een excursie waard: ontmoetingen met de bedoeinen en een tocht door één van de vele canyons, gecombineerd met een bezoek aan een ongerepte oase, leveren beslist enkele mooie herinneringen op.

Kamelen op het strand

Een ander belangrijk feit dat deze badstad een voordeel geeft tegenover de andere Egyptische vakantiebestemmingen is de rust die er nog steeds heerst, in tegenstelling tot de meeste andere door toeristen overrompelde badsteden.

Ten slotte is El Quseir ook de ideale Rode Zee bestemming om de wonderen van de Egyptische oudheid in de Nijlvallei te bewonderen! Luxor ligt slechts op enkele uren afstand en is gemakkelijk te bereiken via één van de vele excursies.

Door de opening van de internationale luchthaven te Marsa Alam is El Quseir veel beter bereikbaar geworden. Dit is één van de redenen waarom Nederlandse en Belgische reisorganisatoren steeds vaker de kaart trekken van El Quseir als ideale vakantiebestemming. Zeker niet onterecht zoals u zal merken als u deze website doorleest!

Hoewel El Quseir tot nu toe vrij onontdekt is gebleven voor het massatoerisme, is het echter onvermijdelijk dat in de komende jaren er een enorme 'boom' van investeringen en infrastructuurontwikkelingen zal optreden, waarvan de eerste tekenen nu al te zien zijn, en die deze badplaats zullen omtoveren tot een bestemming voor het massatoerisme. Wees dus snel om deze plek te ontdekken zoals ze nu is!