Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
El Quseir: Geografie van de Egyptische Rode Zee kust
Geografie van El Quseir en de Egyptische Rode Zee kust:

El Quseir bevindt zich aan de Rode Zee kust, halverwege de bekende vakantiebestemmingen Hurghada en Marsa Alam. Ten westen van El Quseir bevindt zich één van de meest onherbergzame woestijnbergketens ter wereld, die de Rode Zee kust scheidt van de zo belangrijke Nijlvallei. Gelukkig is de Nijl, en zijn historische sites, vanuit El Quseir zeer vlot bereikbaar via een weg naar Qift die één van de vele wadi's (droge rivierbeddingen) doorheen het gebergte volgt.

Geografie van Safaga

Ten westen van El Quseir ligt de Rode Zee die zijn ontstaan te danken heeft aan de riftvorming tussen enkele belangrijke geologische platen. Hierdoor is de Rode Zee enorm diep, tot enkele duizenden meters, en omdat ze bijna volledig is ingesloten door land zijn er zo goed als geen getijden, is het water zeer warm en is er een enorm percentage aan endemische vis en koraalsoorten (soorten die nergens anders ter wereld voorkomen). Langs de kust vind je overal ongerepte kleurrijke koraalriffen terug.

Hieronder kan je zowel een wegenkaart met de belangrijkste verkeersassen aan de Rode Zee kust terugvinden als een toeristische map van El Quseir.